vahvimmat_nelio_small.jpgSuomen Vahvimmat –sertifikaatti myönnetään yritykselle, jonka luottoluokitus kuuluu kahteen korkeimpaan luokkaan (AAA tai AA+).

Sulokivi Oy on Joensuulainen pihakivi, hautakivi- ja piharakennusalan erikoisliike.

Suunnitelemme ja rakennamme pihakokonaisuuksia, sekä yksittäisiä kohteita. Louhimme  Viinijärven liuskekiveä ja valmistamme kiviveistämössämme sekä hautakiviä, että rakennuskiviä.

Palvelumme: Pihasuunnittelu ja -rakentaminen

Työntekijämme ovat paikallisia kivi- ja piharakennusalan ammattilaisia. Louhimme itse suuren osan asentamistamme kivistä: Tuotteemme tulevat läheltä ja ovat kestävästi ja vastuullisesti valmistettuja.  Tiimistämme löytyy mm. insinööri- ja hortonomiosaamista, viherrakentajia, kiviseppiä ja luonnonkivirakentajia, puu- ja metallitöiden taitajia sekä hautakiviveistäjiä.

Palvelumme: Hauta- ja rakennuskivet

Toteutamme hautakivet alusta loppuun omalla veistämöllämme Joensuussa. Käytämme vain kotimaisia kivimateriaaleja, tuotannossa yhdistämme nykyiaikaisen konetekniikan ja perinteisten käsityömenetelmien parhaita puolia.

Tuotteitamme Joensuun myyntinäyttelyalueella. 

Asennuspalvelumme referenssejä:

  • Joensuun torin esiintymislavan kiviasennukset 2018
  • Joensuun sankarihautojen laaja peruskunnostustyö 2016
  • Kymmenittäin pieniä ja suuria yksityispihoja, muutaman metrin kivipolusta aina valmiisiin avaimet-käteen kokonaisuuksiin.
  • Rantakadun ja Suvantosillan kiertoliittymän maisemakiveys
  • Siilaisten kiertoliittymän luonnonkivimuuri
  • Plantagen Espoon sokkeli (yli 800 m2 laajuinen liuskekiveys)


Historiamme

Hautakivituotantomme juuret juontavat yli 50-vuoden taakse, silloin Joensuun Mutalassa aloitti Kiviveistämö Miettinen Oy. 1990-luvun puolivälissä toiminta siirtyi nykyiselle paikalle Salpakankaalle, Ruoppitie 4:ään. Tällöin Jouni Miettisen lisäksi yrittäjiksi tulivat kokeneet kivialan ammattilaiset Sulho "Sulo" Koponen ja Antti Kaitaranta. Vuonna 2003 yrityksen nimi vaihtui SuloKivi Oy:ksi.  

Viinijärven louhoksen toiminta alkoi 1950-luvun puolivälissä, kun rakennusmestari M.G. Kamppinen löysi Viinijärveltä euroopan mittakaavassakin harvinaislaatuisen esiintymän. Viinijärven liuskekivilouhoksella kivet lohkotaan edelleen perinteisin menetelmin: käsityönä. Lohkonnassa ei käytetä sahoja, koneita, liuotusaineita, ympäristömyrkkyjä, tai muitakaan kyseenalaisia apuvälineitä. Vain raskaita lekoja, raakaa voimaa ja ammattitaitoa.

Joensuun tuotantotiloissa pystymme käsittelemään myös suuria kappaleita. Monipuolisen laitekantamme avulla pystymme tekemään esimerkiksi vaativia mittatilaustöitä.

Heikki Kontkanen, Yrittäjä, toimitusjohtaja

"Toteutukset niin piharakentamisessa, hautakivissä kuin mittatilaustöissäkin onnistuvat parhaiten silloin, kun me olemme sisäistäneet asiakkaamme toiveet ja tavoitteet. Siksi asiakkaan kohtaaminen ja kuunteleminen on meille tärkeää. Yhteistyö on edellytys meidän onnistumisellemme ja asiakastyytyväisyydelle."

Heikki Kontkanen
toimitusjohtaja, yrittäjä

Insinööri Heikki Kontkanen on kolmannen polven louhija Viinijärven kivilouhoksella.

Osa myyntinäyttelyalueestamme Joensuussa, sekä kuvia eri työvaiheista hautakivituotannostamme.

Viinijärven Kiven louhos 1960-luvulla. Rakennusmestari, louhoksen perustaja M.G. Kamppinen esittelee jättikokoista liuskekiveä.

M.G. Kamppinen esittelee jättikokoista liuskekiveä Viinijärven kiven louhoksella 1960-luvulla. Sulokiven toimitusjohtaja Heikki Kontkanen on kiviyrittäjä kolmannessa polvessa, samalla Viinijärven louhoksella.

Veljekset Jyrki ja Armas Enojärvi lohkomassa isoa liuskekiveä vuonna 2007. Jyrkillä kädessään kivikiila (lekameisseli) ja Armaksella 9 kg:n leka. Kivet lohkotaan samalla tekniikalla tänäkin päivänä. Työ on fyysisesti raskasta, vaatii harjaantumista ja kivenlukutaitoa.

Video ison kiven lohkonnasta vuodelta 2012. Kiven päällä, lekan varressa nykyinen toimitusjohtaja Heikki Kontkanen.

Sulokiven yrittäjät Heikki Kontkanen ja Tero Sorsa lohkomassa liuskekiveä Viinijärven louhoksella vuonna 2011.