Sulokivi Oy

1950 -luvulta asti toimineiden Viinijärven Kiven ja Sulokiven sulautumisen myötä yrityksemme on nyt maakunnan merkittävin & monipuolisin piha- ja rakennuskivien sekä hautakivien valmistaja & asentaja.

Yhdistämme tuotannossamme perinteisiä käsityötaitoja ja nykyaikaisia tuotantomentelmiä. Pihasuunnittelussa voimme ottaa huomioon koko toteutusketjun ja tarvittaessa pystymme tekemään kaiken avaimet käteen periaatteella: aina kiven louhinnasta valmiiseen pihakokonaisuuteen asti, mukaanlukien tontin raivaus, salaojat, istutukset, sekä pihakalusteiden asentaminen.

Tiimimme

Me olemme joukko Pohjois-Karjalaisia kivialan ammattilaisia ja yrittäjiä. Meille tärkeitä arvoja ovat: laatu, korkea osaaminen ja erinomainen asiakaspalvelu. Oman liuskekivilouhoksemme tuotteiden lisäksi, käytämme kivituotannossamme vain parhaita kotimaisia raaka-aineita.

Palvelumme

Suunnittelemme kanssasi ammattitaidolla niin hautamuistomerkin, pihakiveyksen kuin kiviset mittatilaustuotteet. Yhteistyöverkostomme kanssa pystymme toteuttamaan hyvin vaikkapa kesäkeittiökokonaisuuden pihaterasseineen, kiveyksineen ja istutusalueineen. Pystymme toteuttamaan erikoistöitä, kuten kivisiä monumentteja tai julkiskohteiden kunnostustöitä. 

Tuotteitamme Joensuun myyntinäyttelyalueella. 

Asennuspalvelumme referenssejä:

  • Joensuun sankarihautojen laaja peruskunnostustyö 2016
  • Kymmenittäin pieniä ja isoja yksityispihoja, muutaman metrin kivipolusta aina valmiisiin avaimet-käteen kokonaisuuksiin.
  • Rantakadun ja Suvantosillan kiertoliittymän maisemakiveys
  • Siilaisten kiertoliittymän luonnonkivimuuri
  • Plantagen Espoon sokkeli (yli 800 m2 laajuinen liuskekiveys)


Historiamme

Hautakivituotantomme juuret juontavat yli 50-vuoden taakse, silloin Joensuun Mutalassa aloitti Kiviveistämö Miettinen Oy. 1990-luvun puolivälissä toiminta siirtyi nykyiselle paikalle Salpakankaalle, Ruoppitie 4:ään. Tällöin Jouni Miettisen lisäksi yrittäjiksi tulivat kokeneet kivialan ammattilaiset Sulho "Sulo" Koponen ja Antti Kaitaranta. Vuonna 2003 yrityksen nimi vaihtui SuloKivi Oy:ksi.  

Viinijärven louhoksen toiminta alkoi 1950-luvun puolivälissä, kun rakennusmestari M.G. Kamppinen löysi Viinijärveltä euroopan mittakaavassakin harvinaislaatuisen esiintymän. Viinijärven liuskekivilouhoksella kivet lohkotaan edelleen perinteisin menetelmin: käsityönä. Lohkonnassa ei käytetä sahoja, koneita, liuotusaineita, ympäristömyrkkyjä, tai muitakaan kyseenalaisia apuvälineitä. Vain raskaita lekoja, raakaa voimaa ja ammattitaitoa.

Joensuun tuotantotiloissa pystymme käsittelemään myös suuria kappaleita. Monipuolisen laitekantamme avulla pystymme tekemään esimerkiksi vaativia mittatilaustöitä.

"Meille tärkeitä arvoja ovat laatu ja erinomainen asiakaspalvelu. Toteutukset niin piharakentamisessa, hautakivissä kuin mittatilaustöissäkin onnistuvat parhaiten silloin, kun me olemme sisäistäneet asiakkaamme toiveet ja tavoitteet. Siksi asiakkaan kohtaaminen, läsnäolo ja kuunteleminen on meille tärkeää. Yhteistyö on edellytys meidän onnistumisellemme ja asiakastyytyväisyydelle."

Heikki Kontkanen
toimitusjohtaja, yrittäjä

Osa myyntinäyttelyalueestamme Joensuussa, sekä kuvia eri työvaiheista hautakivituotannostamme.

Viinijärven Kiven louhos 1960-luvulla. Rakennusmestari, louhoksen perustaja M.G. Kamppinen esittelee jättikokoista liuskekiveä.

M.G. Kamppinen esittelee jättikokoista liuskekiveä Viinijärven kiven louhoksella 1960-luvulla. Sulokiven toimitusjohtaja Heikki Kontkanen on kiviyrittäjä kolmannessa polvessa, samalla Viinijärven louhoksella.

Veljekset Jyrki ja Armas Enojärvi lohkomassa isoa liuskekiveä vuonna 2007. Jyrkillä kädessään kivikiila (lekameisseli) ja Armaksella 9 kg:n leka. Kivet lohkotaan samalla tekniikalla tänäkin päivänä. Työ on fyysisesti raskasta, vaatii harjaantumista ja kivenlukutaitoa.

Video ison kiven lohkonnasta vuodelta 2012. Kiven päällä, lekan varressa nykyinen toimitusjohtaja Heikki Kontkanen.

Sulokiven yrittäjät Heikki Kontkanen ja Tero Sorsa lohkomassa liuskekiveä Viinijärven louhoksella vuonna 2011.